Шоколадли "мазурка"

  • 2015-10-23 10:58:50
  • 0
  • 0
  • 7513

Масаллиқлар

  • ун - 2 стакан
  • шакар - 1.5 стакан
  • сариёғ - 200 гр
  • тухум - 7 дона
  • қавартма - 30 гр

Тайёрлаш усули

1.Тухумга шакарни қўшиб миксерда бир хил масса бўлгунча кўпиртирилади. Сарёғ қўшилиб яна

кўпиртиришда давом этилади. Барча масаллиқлар бир хил масса ҳолига келганидан сўнг, ун ва разрехлителни солиниб қошиқда аралаштирилади.

2.Ёғланган листга масса бир теккисликда қуйилиб ,қизиган духовкада (180C/350 Ф) 30-35 дақиқа пиширилади.

3.Мазурка пишгунга қадар глазур тайёрланади. Пишиб чиққан Мазурка озгина сўвутилиб артофлари пичоқ билан листдан кўчирилади ва устига шоколад глазури қуйилади. Глазур устидан майдаланган какос ва шакар кукуни сепилади. Ёки хоҳишингизга кўра турлича безашингиз мумкин. Мазуркани исталган шаклда ёки қирралик тўртбурчак шаклида кесишингиз мумкин.