Прага торти
- Муаллиф: Pazandaxon
- Тайёрлаш вақти: 120 дақ.
- Тоифа: Десертлар
- Таомнинг калориялилиги: 2521.85 ккал
- 2016-09-10 07:39:18
- 0
- 0
- 14148
Масаллиқлар
- ун - 115 гр
- шакар - 150 гр
- тухум - 6 дона
- какао кукуни - 25 гр
- маргарин - 40 гр
Тайёрлаш усули
ПРАГА ТОРТИ
Масаллиқлар:
6 дона тухум
150 гр шакар
115 гр ун
25 гр какао
40 гр маргарин
- Тухумни оқидан сариғини ажратамиз.
- Тухум оқини 75 гр шакар бн кўпиртирамиз (2-3 дақиқа миксерда)
- Тухум сариғини ҳам 75 гр шакар билан кўпиртириб оламиз.
- 40 гр эритилган маргарин қўшиб қошиқда аралаштирамиз.
- Ун ва какаони аралаштириб оламиз.
- Тухум сариғи кўпиртирилган массага озгина унли аралашма, озгина тухум оқи кўпиртирилган массани солиб қошиқда аралаштирамиз.
- Шу кетма-кетликда масаллиқларни солиб бўтқасимон хамир ҳосил қиламиз.
- Қолипга солиб 200°да 30 дақиқада пишириб оламиз.
- Совугандан сўнг 3 бўлакка ажратиб,орасига крем суртамиз.
- Юзини шоколадли масса бн безатиш мумкин.
1,5 пиёла сут
200 гр шакар
3 ош қошиқ ун
250 гр сарёғ-хона ҳароратида юмшаган
- Ун ва шакарни аралаштириб сўнг сут қўшамиз.
- Газга қўйиб паст оловда қуюлгунча аралаштирамиз ва совутамиз.
- Сарёғни миксерда 2 дақиқача аралаштириб, совуган сутли массани қўшиб аралаштиришда давом этамиз.
- Крем тайёр
Шоколадли масса:
50 гр шоколад
50 гр сарёғ- Сарёғ ва шоколадни сувли ваннада эритиб, махсус шприцда торт юзига чизиқчалар чизамиз.
- Музлатгичда 2соат тургач дастурхонга тортиш мумкин.